www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
2 900 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015
Skriv ut artikeln

Att få stöd, behandling och utbildning på nätet

Sammanfattning

Ibland kan du få det stöd, den behandling eller utbildning som du behöver på nätet. Det kan till exempel vara ett behandlingsprogram där det ingår övningar som du gör själv.

Behandlingsprogrammet kan bland annat innebära att du ska läsa texter, svara på frågor, titta på filmklipp eller lyssna på ljudfiler. Det kan också ingå att du ska göra övningar. Det varierar mellan programmen vad som ingår. Du kan göra övningarna hemma eller på någon annan plats där det känns bra.

Hur lång tid det tar att gå igenom ett behandlingsprogram varierar och beror på vad det är för typ av program.

Hur går det till?

Du har alltid kontakt med vården innan programmet startar. Vid den första kontakten med behandlaren får du berätta om dina besvär. Tillsammans går ni igenom om en behandling på nätet är ett alternativ för dig. Om ni kommer fram till att det inte passar dig så får du stöd, behandling eller utbildning på annat sätt.

Under tiden som du går i behandlingen har du kontakt med din behandlare. Hen kan guida dig igenom innehållet i övningarna, ge dig återkoppling och svara på dina frågor. 

Många olika typer av program

Det finns många olika typer av program för stöd, behandling och utbildning på nätet. Det skiljer sig åt mellan landstingen och regionerna vad som erbjuds. Alla mottagningar erbjuder inte den här typen av program.

Hur mycket det kostar varierar mellan landstingen och regionerna.

Senast uppdaterad:

4 april 2017 11:07

Skribent:

1177.se

Granskare:

Jenny Andersson, 1177 Vårdguiden

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion. 1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Bokavård.se.

1177 Vårdguiden logo

Få erbjudanden & nyheter!

Skriv in din e-postadress här för att få senaste nytt och bra erbjudanden från våra kliniker.

Var vänlig vänta...