www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
2 900 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015
Skriv ut artikeln

Film: Peruken blev en leksak


För många är det faktum att håret ofta faller av på grund av cytostatika en plågsam händelse, medan andra inte tycker att det är lika känsligt. När håret försvinner kan det kännas som att ens identitet förändras. Det blir också ett synligt tecken på att man har en allvarlig sjukdom som man behandlas för. Håret brukar börja växa ut igen ett par veckor efter den sista cytostatikakuren.

När Josefin Engfelt behandlades använde hon inte peruken till annat än att få barnen att skratta. Hon trivdes i rakat hår och funderade inte på håret eftersom hon visste att det skulle växa ut igen.

Özge Özen Zink tänker nu i efterhand att hon kanske borde ha skaffat sig lite tokiga peruker under sjukdomsperioden för att pigga upp sig. Istället blev det oftast hattar, sjalar och solglasögon.


Använd knapparna i filmspelaren för att visa filmen i större format. Ljudet på datorn måste vara på om filmens ljud ska höras.

Senast uppdaterad:

24 januari 2011 19:00

Skribent:

1177.se

Granskare:

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion. 1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Bokavård.se.

1177 Vårdguiden logo
Samtalsterapi dygnet runt, alla dagar

Behöver du någon att prata med?

Våra utbildade terapeuter finns tillgängliga för dig när du behöver det som mest.
Dygnet runt alla dagar.

Läs mer och kontakta oss idag!

Till samtalsjouren

Kategorier

Få erbjudanden & nyheter!

Skriv in din e-postadress här för att få senaste nytt och bra erbjudanden från våra kliniker.

Var vänlig vänta...