www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
1 400 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015
Skriv ut artikeln

Handikappersättning

Information

Vem kan få handikappersättning?

Om du har en funktionsnedsättning kan du få handikappersättning från och med juli månad det år du fyller 19 år, det vill säga då rätten till vårdbidrag upphör. Det krävs att du behöver mer tidskrävande hjälp av en person för att klara ditt dagliga liv, ditt arbete, dina studier eller att du har betydande merkostnader.

För att kunna få handikappersättning måste du ha fått funktionsnedsättningen innan du fyllt 65 år och ha ett sådant behov av stöd i minst ett år. Du kan få handikappersättning också efter fyllda 65 år.

Storleken på handikappersättningen beror på hur mycket hjälp du behöver och hur stora merkostnader du har. Handikappersättningen är skattefri.

Vart vänder jag mig?

Försäkringskassan handlägger ansökningar om handikappersättning. Till ansökan ska du bifoga ett läkarutlåtande om hälsotillstånd, om inte särskilda skäl talar emot detta.

Du kan läsa mer på Försäkringskassans webbplats eller kontakta Försäkringskassan på din hemort för mer information.

Senast uppdaterad:

31 oktober 2016 14:11

Skribent:

1177.se

Granskare:

Ingemar Karlsson Gadea, 1177 Vårdguiden Litti le Clercq, 1177 Vårdguiden

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion. 1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Bokavård.se.

1177 Vårdguiden logo

Få erbjudanden & nyheter!

Skriv in din e-postadress här för att få senaste nytt och bra erbjudanden från våra kliniker.

Var vänlig vänta...