www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
2 900 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015
Skriv ut artikeln

Se om du har nått gränsen för frikort

Logga in  för att 

  • se dina avgifter i öppenvården.
  • se om du nått gränsen för frikort.
  • se frikortets giltighetstid.
  • beställa ett frikort i papper.

Du behöver ett frikort i papper om du söker vård i ett annat landsting eller hos vårdgivare inom SLL och Region Gotland som ännu inte anslutit sig till e-frikortstjänsten. Det går också att be personalen hos din vårdgivare att beställa ett frikort. Frikortet skickas hem till din folkbokföringsadress.

Om du inte har ditt frikort i papper kan du kan även logga in på 1177 Vårdguiden i din mobil och visa upp för vårdgivaren. Det är upp till vårdgivaren att avgöra om detta godtas som högkostnadskort eller frikort.

Du måste vara minst 18 år för att kunna nå tjänsten.

Var hittar jag informationen när jag har loggat in?

1.Välj Alla övriga tjänster under rubriken Övriga tjänster

2. Välj Högkostnadsskydd för öppen sjukvård i Stockholms län och Gotland under rubriken Högkostnadsskydd.

Vilka uppgifter visas?

Du kan bara se avgifter och frikort som registrerats i e-tjänsten. Observera att du kan ha betalat avgifter och uppnått frikort utan att det syns här eftersom alla vårdgivare inte är anslutna och registerar uppgifter i e-frikortstjänsten.

Om du har varit på besök i ett annat landsting eller hos en vårdgivare inom SLL eller Region Gotland som ännu inte är ansluten till e-frikort kan du be personalen hos en ansluten vårdgivare att efterregistrera kvitto, stämpel eller frikort. Du måste då kunna visa upp detta för dem.

Om du vet att du har betalat en avgift hos en ansluten vårdgivare och den inte syns ska du kontakta den mottagning du betalade på.

Du ser de registrerade avgifter som är aktuella för högkostnadsskyddet. Om du har registrerat ett befintligt frikort ser du att du har uppnått gränsen för frikort. Om du har haft ett frikort det senaste året visas den summa som du har betalat efter det att ditt frikort gick ut. Om du inte har haft ett frikort visas alla registrerade avgifter ett år tillbaka i tiden.

Senast uppdaterad:

4 augusti 2016 12:57

Skribent:

1177.se

Granskare:

Ida Friedmann, 1177 Vårdguiden Maja Haglund, Projektledare, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion. 1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Bokavård.se.

1177 Vårdguiden logo

Kategorier

Få erbjudanden & nyheter!

Skriv in din e-postadress här för att få senaste nytt och bra erbjudanden från våra kliniker.

Var vänlig vänta...