www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
800 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015
Skriv ut artikeln

Kvalitetsmått

Sammanfattning

Det finns olika sätt att mäta kvalitet i hälso- och sjukvården. Kvalitetsmått visar delar av vissa mätningar av kvaliteten. Du kan till exempel få reda på hur nöjda andra patienter är med den vård de har fått.

Vad är kvalitetsmått i sjukvården?

Information om en viss sjukdom eller behandling samlas i ett kvalitetsregister. Det kan vara resultat av prover och undersökningar, vilken behandling som har valts och vilket resultat den har gett. Ibland kan det finnas information om hur patienter uppfattar sin situation, och hur situationen påverkas av sjukdomen eller behandlingen. Uppgifter om vården samlas in regelbundet och sammanställs i flera nationella kvalitetsregister. Kvalitetsmåtten som vi visar är hämtade från de nationella kvalitetsregistren. 

Det är vårdgivaren som lämnar uppgifterna till kvalitetsregistret. Vilka uppgifter som registreras varierar mellan olika register.

Du hittar fler resultat från kvalitetsregistren på webbplatsen Vården i siffror. 

Varför visar vi kvalitetsmått?

Syftet med kvalitetsregistren är att kunna utvärdera och förbättra vården för alla patienter. Inför en stor händelse eller ett viktigt val kanske du som patient vill ha fördjupad information och statistik. Det kan kvalitetsmåtten ge. 

Senast uppdaterad:

26 april 2016 15:38

Skribent:

1177.se

Granskare:

Fredrik Westander, Sveriges kommuner och landsting Kalle Persson, 1177 Vårdguiden

Allt innehåll är granskat och godkänt av 1177 Vårdguidens redaktion. 1177 Vårdguiden svarar för innehållet med undantag för eventuella fel som uppstått i samband med överföringen till Bokavård.se.

1177 Vårdguiden logo

Kategorier

Få erbjudanden & nyheter!

Skriv in din e-postadress här för att få senaste nytt och bra erbjudanden från våra kliniker.

Var vänlig vänta...