www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
200 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015

Dynamiska Samtal

Östra Sandgatan 14, 25227, Helsingborg

Dynamisk står för rörlig och föränderlig. Den etymologiska betydelsen är: ”som kännetecknas af kraft och därigenom åstadkommen rörelse”. Syftet med psykoterapi är att åstadkomma en positiv livsförändring, och att ge dig en ökad tillgång till din inre kraft genom dynamiska samtal. Dina inre resurser kan blockeras av negativa vanor och mönster. Psykoterapi kan hjälpa dig att bryta sådana upprepade mönster som du inte kommer ur på egen hand.

Dynamisk är också en förkortning av psykodynamisk, vilket är den terapeutiska inriktning som jag har utbildats i. Enligt denna har dina nära relationer en avgörande betydelse för hur livet gestaltat sig. Livshistorien finns med som en väsentlig bakgrund för att förstå dig själv och dina relationer. Att formulera sin livsberättelse på ett nytt sätt kan ibland vara målet för en terapi.

Psykodynamisk terapi har på senare år börjat fokusera särskilt på affekter – dvs. grundläggande känslor, och hur dessa kan arbetas effektivt med i terapin. Känslo- eller affektfokuserad terapi syftar till att öka kontakten med dina känslor, samt hjälpa dig att lära dig kommunicera dem till andra på ett tydligare sätt.

Vilka slags problem kan psykoterapi hjälpa för – och hur?
Erfarenheter som t ex nedstämdhet och ångest, överdrivna skuld- och skamkänslor, svårigheter med nära relationer eller dålig självkänsla kan undersökas och åtgärdas med hjälp psykoterapi. Men ibland kan det vara en generell otillfredsställelse med livet – en existentiell oro, viljan att utvecklas eller oklarhet kring ens identitet – som gör att man söker upp en psykoterapeut. Även för detta slags frågor kan en dynamisk psykoterapi hjälpa till att skapa en större klarhet och meningsfullhet. Man kan också söka psykoterapi utifrån en längtan efter att leva mer autentiskt och lära känna sig själv på ett nytt, djupare sätt.

Boka tid hos en av våra behandlare

  • lör
  • sön
  • mån
  • tis
  • ons
  • tors
  • fre

Anna Rypi

Psykodynamisk samtalsterapeut

45 min 750:-

Vårdgivaren tar emot nya patienter

Boka tid här

lör
sön
mån
tis
ons
tors
fre
             
             
             
Ingen tid som passar? Klicka här

Kontaktuppgifter

Adress

Östra Sandgatan 14
25227 Helsingborg

Stad

Helsingborg

Omdömen / Betyg

Genomsnittsbetyg
0
Baserat på 0 omdömen

Boka en tid!

Skriv in dina uppgifter nedan och skicka. Kliniken kontaktar dig därefter för att boka en tid. OBS! Endast för tidsbokningar.

Kunde inte boka tiden. Sannolikt har tiden precis blivit reserverad av någon annan. V.v. välj en annan tid istället

Klicka på en tid nedan för att boka

Var vänlig vänta...