www.bokavard.se
Just nu finns det fler än
200 bokningsbara tider
Bokavård.se blev listad bland sveriges 100 bästa sajter år 2015

Stockholms Psykologhjälp

Högalids Kyrkväg 7, 2 trappor upp. Portkod: 5604, 117 30, Stockholm

Nedstämdhet, depression, ångest, utbrändhet och lågt självförtroende är de vanligaste problemen som jag möter.

När Du kommer erbjuds du att tillsammans med mig som terapeut undersöka och förstå de inre sammanhangen, tex. hur dina symptom kan hänga samman med din livssituation eller tidigare händelser i livet och därigenom finna nya perspektiv och sätt att hantera svårigheter och lösa konflikter.

Ångest, stress, oro sömnbesvär eller nedstämdhet är symptom som kan förknippas med det aktuella läget i livet. Det kan handla om ensamhet, skilsmässa, svårigheter med barn, föräldrar eller med arbetet. Men ibland är det så svårt att förstå orsakerna till problemen, särskilt då de tar sig i uttryck i kroppsliga besvär som tex. magkatarr eller huvudvärk. Jag har för vana att ses två till tre gånger innan vi tillsammans bestämmer hur behandlingen skall läggas upp. För att då få se och avgöra hur lång och intensiv psykoterapin bör vara för att du ska få bästa möjliga hjälp.

Det finns fortfarande felaktiga föreställningar om att man måste ha mycket stora problem för att gå i psykoterapi. Så är det inte. Ibland kan det behövas en utomstående samtalspartner med förmåga att lyssna och med kunskaper om vad som främjar växt och utveckling, även om svårigheterna är begränsade. Psykoterapeuten kan vara en sådan samtalspartner.

Även problem som berör olika former av missbruk arbetar jag mycket med. Under många år har jag också haft psykoterapi för både missbrukare eller före detta, samt för anhöriga till missbrukare.

Mottagningen ligger på Liljeholmsbron 8, Södermalm (vid Hornstull). 
Där går man in genom porten och sedan upp två våningar. Där är det 2:a dörren på vänster sida. Det står "Stockholms Psykologhjälp" på dörren.
Koder till ytterdörr och till dörren in till mottagningen får man vid tidsbeställningen.

Sedan 1989 arbetar jag, Lennart Melander, med familjerådgivning, parsamtal och psykodynamisk individualpsykoterapi för vuxna och unga vuxna i min mottagning på Södermalm.

Jag har stor erfarenhet att arbeta med livskriser, depression, utbrändhet, övergreppsproblematik, självförtroende, identitetsproblematik, kriser och sorgereaktioner, oro, ångest och separation.

Familjerådgivning/parsamtal erbjuds par och vuxna med relationsproblem. Kontakten med familjerådgivningen är frivillig och söks på eget initiativ. Inga journaler skrivs. Familjerådgivningen arbetar under mycket sträng sekretess och anonymitet. Varje samtal tar en och en halv timme. Jag har lång erfarenhet av familjerådgivning.

Då kan det vara bra med familjerådgivning:
När ni ha svårt att prata med varandra
När ni grälar ofta 
När ert sexliv är dåligt
När någon av er träffat en annan
När ni inte kan leva tillsammans med inte heller vill skiljas
När ni inte kan samarbeta om barnen efter skilsmässan
När ni är oense om mina/dina/våra barn
När konflikterna leder till för starka utageranden

Föräldrar – barn är kanske den viktigaste relationen i livet. Samtidigt är den också fylld av önskningar, längtan, besvikelse vilket göra att det är en komplicerad relation som man ibland behöver någon att prata med om. Därför arbetar jag även med föräldrarådgivning. Ibland träffar jag endast föräldrarna, ibland föräldrar barn tillsammans.

Boka tid hos en av våra behandlare

  • tis
  • ons
  • tors
  • fre
  • lör
  • sön
  • mån

Lennart Melander

Legitimerad Psykolog / Psykoterapeut

50 min 975:-
tis
ons
tors
fre
lör
sön
mån
           
           
    Mer        
Ingen tid som passar? Klicka här

Kontaktuppgifter

Adress

Högalids Kyrkväg 7, 2 trappor upp. Portkod: 5604
117 30 Stockholm

Stad

Stockholm

Omdömen / Betyg

Genomsnittsbetyg
3.88
Baserat på 2 omdömen
Omdöme lämnat av en verifierad patient
Omdöme lämnat av en verifierad patient

Boka en tid!

Skriv in dina uppgifter nedan och skicka. Kliniken kontaktar dig därefter för att boka en tid. OBS! Endast för tidsbokningar.

Kunde inte boka tiden. Sannolikt har tiden precis blivit reserverad av någon annan. V.v. välj en annan tid istället

Klicka på en tid nedan för att boka

Var vänlig vänta...